Hinnasto

Laskutuksemme perustuu lakimiehen toimeksiannon hoitamiseen käyttämään aikaan.

Kuluttaja-asiakas
Tuntiveloitus 279,00 euroa (sis. alv 24%)

Yritysasiakas
Tuntiveloitus 310,00 euroa (sis. alv 24%)

Hinnat eivät sisällä toimeksiannon hoitamisen kannalta tarpeellisia kuluja ja viranomaismaksuja.

Kiinteistön kaupanvahvistus
Kaupanvahvistus maksaa 120,00 euroa + matkakulut.

Oikeusturvavakuutus

Selvitämme aina heti toimeksiannon alussa, onko asiakkaallamme oikeusturvavakuutusta, joka kattaisi asiakkaamme oikeudenkäyntikulut joko kokonaan, tai ainakin osittain. Lisäksi joihinkin oikeusturvavakuutuksiin sisältyy myös ehto vastapuolen oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta. Oikeusturvavakuutukset vähentävät oikeudenkäynteihin sisältyvää riskiä merkittävästi ja usein mahdollistavat myöskin luovat sovinnolliset ratkaisut. Yksityisasiakkaidemme osalta selvitämme myös, onko henkilö oikeutettu valtion oikeusapuun, eli niin kutsuttuun maksuttomaan oikeudenkäyntiin. Mikäli asiakkaallemme myönnetään oikeusapu, se tarkoittaa sitä, että valtio korvaa asiakkaamme oikeudenkäyntikulut joko kokonaan, tai ainakin osittain.

Oikeudenkäyntikulut ja oikeudenkäynnin lopputulos

Aina on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka omien oikeudenkäyntikulujen osalta olisi saatavilla kuluturvaa oikeusturvavakuutuksesta, tai valtion oikeusavusta, kyseessä ei silti ole niin kutsuttu ilmainen oikeudenkäynti. Monella on edelleen väärä käsitys tältä osin ja usein ollaan liian herkästi ryhtymässä oikeudenkäynteihin. Ilmainen oikeudenkäynti ja ilmainen oikeusapu ovat usein merkittävänkin harhaanjohtavia käsitteitä.

Oikeudenkäyntiin sisältyy aina riskejä niin varsinaisen riidan kohteen osalta, mutta myös oikeudenkäyntikulujen osalta. Pääsääntöisesti siviilioikeudellisissa riita-asioissa riidan häviävä osapuoli joutuu korvaamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Tällöin tilanne on se, että vaikka omat oikeudenkäyntikulut katettaisiin muuta kautta, maksumieheksi voi joutua vastapuolen oikeudenkäyntikulujen osalta. Vaikka oikeusturvavakuutuksesi kattaisi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, oikeusturvavakuutuksiin sisältyy myöskin aina omavastuuosuus, joka vähimmilläänkin jäisi maksettavaksesi. Edelleen on syytä pitää mielessä, että oikeusturvavakuutukset kattavat riidasta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut vain tiettyyn maksimikorvaukseen saakka, jonka ylimenevät kulut jäisivät asiakkaan itsensä maksettavaksi.

Toisaalta, yksityishenkilöillä voi joskus olla esillä tilanne, jossa heillä on riitaan soveltuva oikeusturvavakuutus ja sen lisäksi he ovat oikeutettuja valtion oikeusapuun ilman omavastuuosuutta. Tällöin hänen asemansa turvattu omien oikeudenkäyntikulujen puolesta myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuden osalta. Edelleen poikkeustapauksissa tiettyyn riita-asiaan voidaan myöntää oikeusapuun oikeutetulle yksityishenkilölle oikeusapua oikeusturvavakuutuksen enimmäiskorvauksen ylittäviin oikeudenkäyntikuluihin. Tämä on kuitenkin aina tapauskohtausta harkintaa ja ylittäviin oikeudenkäyntikuluihin myönnetään vain tietty määrä kerrallaan.

Myönnettäköön, että teoriassa voisi olla esillä tilanne, jossa asiakkaalla on oikeusturvavakuutus, joka kattaa vastapuolen oikeudenkäyntikulut ja hänelle on lisäksi myönnetty oikeusapua oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuudelle ja mahdolliselle ylimenevälle osuudelle. Kyseessä olisi varsin mielenkiintoinen tilanne, mutta jo edellä esiin tuodut seikat huomioiden, siihenkin sisältyy omat riskinsä.

Ottaessasi yhteyttä meihin, voit luottaa siihen, että kerromme rehellisesti juuri sinun asiaasi sisältyvät taloudelliset riskit sekä riidan intressin, että oikeudenkäyntikulujen osalta.

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse, tai laittamalla viestin tällä sivulla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö