Rikoksen uhri

Jos joudut rikoksen uhriksi, henkiset ja fyysiset voimavarasi voivat ymmärrettävästikin olla vähissä. Poliisin tarvitsee joka tapauksessa kuulla sinua rikosasian asianomistajana. Tällöin sinun on mahdollista vaatia rikoksesta epäillylle rangaistusta ja joissakin tilanteissa vaatia myöskin erinäisiä korvauksia, kuten esimerkiksi kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, henkisestä kärsimyksestä, esinevahingoista ja ansionmenetyksestä. Nämä vaatimukset voidaan esittää vielä oikeudenkäynnissäkin.

Oikeudenkäynnissä avustajasi ajaa rangaistus-, sekä korvausvaatimuksia puolestasi ja pyrkii tekemään oikeudenkäynnistä sinulle mahdollisimman kevyen.

Asianomistajan on mahdollista joissakin tilanteissa saada tuomioistuimen määräämä oikeudenkäyntiavustaja, jolloin valtio maksaa avustajan palkkion. Tätä ei peritä asianomistajalta takaisin. Oikeudenkäyntiavustajan voi saada esimerkiksi joissakin henkeä, terveyttä ja vapautta, seksuaalirikoksia, tai perheväkivaltatilanteita koskevissa asioissa.

Mikäli olet joutunut rikoksen uhriksi ja tarvitset avustajaa esitutkintaan, tai oikeudenkäyntiin, otathan yhteyttä!

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse, tai laittamalla viestin tällä sivulla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö