Rikoksesta epäilty

Rikoksesta epäillyllä on aina oikeus avustajaan jo poliisin kuullessa rikoksesta epäiltyä esitutkinnassa. Tätä oikeutta ei yleensä kannata jättää käyttämättä, koska sillä mitä rikoksesta epäilty kertoo esitutkinnassa, tai jättää kertomatta, voi olla olennainen merkitys oikeudenkäynnin lopputuloksen kannalta. Mikäli olet epäiltynä tietyistä vakavammista rikosnimikkeistä, olet pidätetty, tai vangittu, pyynnöstäsi sinulle määrätään puolustaja. Mikäli syyttäjä nostaa asiasta syytteen, asia etenee oikeudenkäyntiin, joka annetaan sinulle tiedoksi haasteen muodossa. Viimeistään tällöin on tärkeää konsultoida lakimiestä asiassa, jotta voit puolustautua sinuun kohdistuvia rikosepäilyjä vastaan. Taloudellisen tilanteesi mukaan voit olla oikeutettu avustajaan ja puolustajaan joko kokonaan, tai osittain kustannuksitta.

Mikäli olet epäiltynä rikosasiassa, otathan yhteyttä puhelimitse, tai sähköpostitse. Jos olet kiinniotettuna, ilmoitathan poliisille toimistomme tai lakimiehemme nimen, niin saamme sinuun yhteyden.

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse, tai laittamalla viestin tällä sivulla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Jätä yhteydenottopyyntö